"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Pátý ročník divadelního festivalu

11.05.2013 11:37

V roce 2012 jsme měli možnost oslavit již páté narozeniny našeho Divadelního festivalu, který probíhá vždy v rámci Dnů Prahy 10 na začátku měsíce října.

V letošním roce se sobota plná pohádek pro děti uskutečnila v sobotu 6. října 2012.

Program byl opět velmi pestrý a všichni, kdo se na festival přišli podívat, určitě nebyli zklamaní.

Tradičně se nám jako první představilo školní divadélko Kašpárek, tentokrát s pohádkou o Sněhurce.

Trochu pohybu a povyražení jsme měli možnost zažít při vystoupení africké tanečnice Bijou Camara v tělocvičně školy. Děti se nejdříve ostýchaly přidat se k bubnování a tancování, ale na konci produkce již tančil skoro každý, včetně těch nejmenších.

Nemohlo chybět ani Divadélko Romaneto, které náš festival provází již od prvních krůčku. Páté narozeniny jsme oslavili s pohádkou "Jak šel pejsek do divadla". Protagonisté divadélka Romaneto se stali také našimi čestnými hosty a měli tak možnost nakrojit spolu s ředitelkou KC Kruh Martinou Lázničkovou narozeninový dort.

 

Po obědě jsme spolu s divadlem Spolupospolu rozbalili narozeninový "Dárek". Toto představení pro nejmenší bylo o tom, jak důležité je lidi obdarovávat z radosti, a že velikost a cena dárku není to, co je důležité.

Anglické divadélko s představením "Wake up, Mr. Snooze" zase děti zábavnou formou naučilo několik nových anglických slovíček, ale také veselé anglické písničky.

 

Festival tradičně zakončilo vystoupení šermířské skupiny Helios Argenteus na školním hřišti.

Za rok na 6. ročníku festivalu na viděnou.

 

Tento festival se ukutečnil s finanční podporou MČ Praha 10, za kterou moc děkujeme. Bez jejich podpory bychom nebyli schopni festival v tomto rozsahu připravit.

 

—————

Zpět