"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Vánoční jarmark 2009

19.12.2009 15:19

Poslední předvánoční páteční odpoledne bylo v naší škole a v našem centru ve znamení vánoc. Pořádali jsme již třetí "Vánoční jarmark".

Všichni, kdo přišli, určitě neprohloupili, protože je čekal velmi pestrý a zajímavý program, který trval od 14 až do 18.30 hodin. Děti i dospělí si mohli vyzkoušet vytvořit drobné dárky v naší "kreativní dílně" pod vedením lektorky Adély Duškové, která v našem centru vede  kreativní dílničku pro děti. V letošním roce jsme vyráběli především svíčky z včelího vosku.

     

      kreativní dílna                                            animační dílna

 

Připravili jsme i animační dílnu, ve které si všichni mohli vyzkoušet vytvořit během pár minut krátký animovaný film. Animační dílna se setkává vždy s velkým ohlasem mezi dětmi, a proto na naší škole již rok funguje kroužek animace. Během roku děti vytvořily několik velmi zajímavých filmů a mezi naši vizitku patří i to, že jeden z těchto filmů právě přihlašujeme na Mezinárodní festival animovaných filmů - Anifest 2010.

Drobné dárky, které si děti v dílnách vyrobily, si mohly nechat zabalit od zkušené lektorky. Ta jim také poradila s tím, jak nejlépe dárky pod stromeček zabalit, aby vypadaly zajímavě a netradičně.

Poslední nákupy před vánoci se daly v letošním roce také pořídit na našem jarmarku. Prodávaly se zde dětské knížky z nakladatelství Albatros a Fragment, a krásné korálky. Kdo si chtěl vyrobit vlastní originální korálky, mohl tak učinit v naší "korálkové dílně".

 

V 16.30 hodin začalo vánoční představení v tělocvičně školy. V letošním roce nás navštívil Klaun Ferda s představaním "Vánoční nadílka s čertíkem Ferdou". Hodně se zpívalo, tančilo, v tělocvičně byla legrace a úplně nakonec jsme všichni vymyšlenými zvonečky přivolali vánoce a dokonce přišel i vánoční stromeček a rozdávaly se dárky...

       

Na dospělé návštěvníky pak čekalo občerstvení v našem baru, a protože venku mrzlo až praštělo, podával se grog jak pro pány (s rumem) tak pro dámy (s griotkou).

Poděkování patří všem dobrovolníkům, kteří na akci pomáhali, ale také MČ Praha 10, která na akci přispěla finančními prostředky. Bez nich bychom nemohli tak pestrý program dětem a rodičům nabídnout.

Co zbývá dodat... doufám, že se za rok zase sejdeme, a že si vánoce společně užijeme.

Krásné a klidné vánoce a hodně štěstí v novém roce 2010!

—————

Zpět