"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Divadelní festival posedmé

09.11.2014 15:17

V sobotu 8. listopadu 2014 se uskutečnil již 7. ročník tradičního Divadelního festivalu v prostorách školního divadla ZŠ Hostýnská a KC Kruh.

Letošní ročník byl velmi úspěšný, a to i přesto, že venku  panovalo (jako obvykle) slunečné podzimní počasí. Pokud bychom zaznamenávali, kolik dětí a dospělých na festival přijde a shlédne alespoň jednu pohádku, možná by se tento ročník stal, co do návštěvnosti, vítězem.

Festival zahájilo Divadélko Romaneto, tentokrát pohádkou "Dlouhý, Široký a Bystrozraký". Divadélko provází náš festival od samého počátku a už si bez něj nedovedeme tuto akci ani představit.

Novinkou letošního ročníku bylo Petrpaslíkovo divadlo z Nymburka s pohádkou "Jak Honza poznal paní Zimu". Po tomto představení následovala i loutková dílna, resp. představení loutek. Kdo chtěl, mohl si všechny loutky "osahat" a vyzkoušet si zahrát své vlastní představení. 

Po krátké polední pauze otevřelo druhou část festivalu představení "Deset-dvacet-Sova" divadelního spolku Damúza. Díky hereckým představitelům se ze všech malých (i velkých) diváků stali na chvíli detektivové, kteří hledali ztraceného pana Sovu. A co myslíte, povedlo se jim to?

Letošní festival zakončilo školní divadlo Kašpárek s pohádkou "Cirkus" a také "O koblížkovi".

Ale protože každý rok chystáme i něco úplně nového, mohli se návštěvníci festivalu  těšit i na domácí cukrovou vatu v různých příchutích a na alchymistickou dílnu plnou pokusů a "čarování". Ti, kteří přišli, zjistili, jak je to s marshmallow ve vakuu, jak funguje kouzelná propiska a vyrobili si i vlastní samochod z papíru.

Na závěr jeden originální recept: "Víte, jak se vaří slzičkový čaj?" V pohádce Deset-dvacet-Sova jsme se to dozvěděli... to si musíte vzpomenout na něco smutného, třeba na ztracený míč, nebo polámanou panenku... pak chvilku plakat a plakat a slzičky pochytat do konvice. Když to všechno uvaříte, tak můžete pít slzičkový čaj, ale pozor! je docela slaný...

 

Děkujeme MČ Praha 10 za finanční podporu tohoto projektu a těšíme se za rok zase na viděnou na... Divadelním festivalu 2015.

 

—————

Zpět


Fotogalerie: Divadelní festival posedmé

/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/dilna1-jpg/
/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/petrpaslik1-jpg/
/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/romaneto1-jpg/
/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/romaneto2-jpg/
/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/romaneto3-jpg/
/album/fotogalerie-divadelni-festival-posedme/sova1-jpg/

—————