"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Olympiáda na Svornosti 2013

05.08.2013 16:52

Je to až k nevíře, ale v letošním roce jsme se již po 12 sešli během letních prázdnin v Krkonoších na Boudě Svornost, kde proběhl další ročník tradiční prázdninové akce pro rodiny s dětmi

"Píďalky na horách"

 

Naše malé Píďalky jsou již v pubertálním věku, pomalu dorůstají i jejich mladší sourozenci, přidávají se k nám noví účastníci (a postupně se z nich stávají také pravidelní účastníci) a společně trávíme ve dvou turnusech týden v krásném horském prostředí.

 

Letošní rok byl ve znamení sportování, snad jako vzpomínka na loňskou letní olympiádu v Londýně a předzvěst zimní olympiády v Soči.

 

Oficiální noviny letošní olympiády se zaručenými zprávami o sportovním svátku si můžete stáhnou zde.

 

První olympijské hry na Svornosti v roce 2013 (Česká republika má konečně také svoji olympiádu) byla plná her a soutěží, všichni sportovci reprezentovali své země jak nejlépě uměli.

 

Součástí byl i Maratonský běh - a bylo opravdu těžké vydržet až do konce.

Pro utužení dobrých vztahů mezi sportovci a jejich trenéry byl jeden den věnován celodennímu putování po okolních kopcích. Objevili jsme "tajnou" cestičku přes rašeliniště poblíž Černé hory, zdolali jsme skoro 20 km a všichni v dobré náladě.

Někteří sportovci měli to štěstí, že byli vybráni k prozkoumání dolu Kovárna v Obřím dole. Nic cenného v dole nenašli, i přesto, že se snažili, ale prohlídka podzemí pod Sněžkou je nadchla.

Olympijský oheň zářil na Svornosti vždy 1 týden a již teď můžeme světu sdělit, že olympiáda proběhla bez problémů, atmosféra byla úžasná, počasí opravdu letní a všichni sportovci odjížděli s pocitem dobře vykonané práce.

 

Tak za rok zase na viděnou...

—————

Zpět