"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Třetí ročník divadelního festivalu

02.10.2010 20:12

V sobotu 2. října 2010 proběhl již třetí ročník Divadelního festivalu v Kruhu.

Letošní ročník byl slavnostnější než předchozí ročníky, protože jsme otevřeli nové školní divadélko Kašpárek v suterénu školy. A bylo se opravdu na co dívat!

Jako první se představilo školní divadlo Kašpárek pod vedením pí. uč. Kadlecové s pohádkou "O Popelce". Divadélko doslova "praskalo ve švech", nestačily ani židle a lavice, které v divadle máme, děti i rodiče seděli všude kde se dalo. Pohádka se moc líbila, takže první opravdové představení před diváky na nové scéně dopadlo na 1*.

     

Po Popelce navštívil náš festival kouzelník - Dr. Klutz se svojí "Mikromagií" - půlhodinou plnou kouzel. Kouzla s kartami, mincemi, šátky i kulačkami fascinovala nejen děti, ale i dospělé. www.drklutz.com.

 

Po kouzlech přivítala diváky opět divadelní scéna a naše oblíbené cestovní pružinové divadélko Romaneto. Tentokrát jsme se přesunuli do Krkonoš, našich nejvyšších hor, a navštívili jsme Krakonoše. Krkonošská pohádka, příběh Ančete a Kuby, se dětem velmi líbil a všichni se při něj báječně pobavili. Krakonoš byl hodný, takže jsme se s ním mohli i vyfotografovat na památku. www.divadelkoromaneto.cz

    

 

Po přestávce na oběd čekala na děti pohádka "O Červené Karkulce", kterou přijel zahrát pan Bílek se svým divadlem Vysmáto. www.vysmato.cz.

Kašpárek z divadla Vysmáto, který pohádku vyprávěl, se do našeho divadélka hodil, představení o Karkulce bylo tudíž velmi veselé a také hodně netradiční. Vlka se nikdo nebál a vše dobře dopadlo.

   

Divadelní festival zakončilo, jako každý rok, vystoupení šermířské skupiny Helios Argenteus na školním hříšti.

Takže za rok opět na viděnou na čtvrtém Divadelním festivalu v Kruhu!

Na všechny malé i velké diváky se těšíme.

Za podporu děkujeme MČ Praha 10 bez jejichž finanční podpory by festival neproběhl.

 

—————

Zpět