"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Druhý ročník divadelního festivalu

03.10.2009 20:45

 

V sobotu 3.10.2009 se uskutečnil druhý ročník "Divadelního festivalu" v ZŠ Hostýnská v rámci Dnů Prahy 10.

Nutno podotkout, že ač byl venku krásný slunečný podzimní den, našemu festivalu, paradoxně, moc nepřál... Díky sluníčku byla letos účast menší než loni, zato nabídka představení byla pestřejší než před rokem. Takže kdo přišel, rozhodně neprohloupil a celý den se krásně bavil.

Festival zahájilo  školní divadélko Kašpárek pod vedením pí. učitelky Kadlecové, se svým představením "Kocour v botách". Jako každoročně muselo být představení opakováno, a to celkem 3x, aby se všichni zájemci do divadélka vešli.

Těsně před obědem se tělocvična školy proměnila v širé prérie plné indiánů a čekala nás "Indiánská pohádka" v podání Divadélka Romaneto (www.webpark.cz/romaneto). Jak to s Indiány dopadlo a co všechno museli podniknout, aby se zbavili zákeřného šamana, tak to si budete muset zjistit sami. Divadélko Romaneto navštívilo naši školu již potřetí, a já doufám, že ne naposledy.

   

Po obědě zněla tělocvičnou pouze angličtina. Dr. Klutz přijel se svojí "Magic show" (www.DrKlutz.com). Díky němu jsme se stali svědky čar a kouzel, a užili jsme si spoustu legrace. Kdo Dr. Klutze viděl na vlastní oči, ten tuší, o čem píšu. Smáli se malí i velcí, ti co uměli anglicky, i ti, co anglicky neuměli ani slovo.

         

Staré pověsti české v podání divadla Loutky bez hranic aneb "Výlet na Říp" (www.lbh.cz). Výlet do české minulosti formou "akční jizdy" byl velmi poučný. Netušila jsem, co všechno si už ze školy nepamatuji. Ale od této chvíle vím, jak to vlastně bylo s Libuší a Přemyslem, kdo to byl Bivoj, proč děvčata založila svůj vlastní hrad Děvín, a proč pan Alois Jirásek celé dějiny  vlastně sepsal.

Festival zakočilo, stejně jako loni, vystoupení šermířské skupiny Helios a Argenteus na školním hřišti.

Součástí festivalu byla i dobročinná akce "není hrnek jako hrnek". Díky vaší podpoře se vybralo cca 400 Kč, které budou použity na nákup hraček pro děti do dopolední školičky. Za pomoc děkujeme.

Dobročinná akce "hrnek" pokračuje i nadále, přispět můžete zakoupením kávy nebo čaje do vybraného hrnečku při akcích v KC Kruh.

Těšíme se za rok zase na viděnou, tentokrát v sobotu 2. či 9.10.2010.

 

 

—————

Zpět