"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Sbírka školních potřeb a výstava fotografií z Afriky

24.04.2009 10:33

 Měsíc duben byl v naší škole ve znamení Afriky. Již potřetí se uskutečnila sbírka školních potřeb pro africké školáky, výstava fotografií ve vestibulu školy a  dopolední program pro děti z naší školy.

Tuto akci organizujeme ve spolupráci s Humanistickým centrem Narovinu o.p.s.(www.adopceafrika.cz), které zprostředkovává kromě materiální pomoci i "adpoci na dálku" pro děti z africké Keni. Díky tomu naše škola (a naše děti) převzali patronát nad africkým školákem Elijahem, kterému je dnes skoro 11 let a žije v hlavním městě Keni v Nairobi. Je úplný sirotek, ale vychovává ho jeho teta. Díky naší pomoci může již tři roky chodit do školy a podle vysvědčení a dopisů, které nám pravidelně posílá, je škola sice těžká, ale moc rád tam chodí. Svědčí o tom i velmi dobré známky, které na vysvědčení má.

V letošním roce jsme uspořádali v úterý 21.4.2009 dopoledne akce pro děti ze 2. a 3. tříd. Kromě krátkého dokumentárního filmu přímo z Keni měly děti možnost zúčastnit se workshopů, kde si vyzkoušely, jak se žije v takovém africkém domečku, africké oblečení, malování a zdobení různými tělovými barvičkami, ale také africkou písničku. Program byl velmi pestrý a zajímavý a všem se moc líbil.

Ráda bych poděkovala všem, kteří přispěli do sbírky školních potřeb. I v letošním roce se vybralo několik krabic sešitů, pastelek, knížek, ale i hraček a zdravotnických potřeb. Určitě se dostanou všem potřebným dětem a já věřím, že vám všichni i na dálku moc děkují.

Sbírka finančních prostředků na školné a pojištění se uskuteční v měsíci červnu. Budete o ní informováni na webu.

     

 

—————

Zpět