"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Velikonoce v Kruhu

14.04.2009 20:23

Ve čtvrtek 9.4. a v pátek 10.4. 2009 probělhla v KC Kruh akce pod názvem „Velikonoce v Kruhu“. Program pro děti od 7 do 11 let v době velikonočních prázdnin byl velmi pestrý, a kdo přišel, neprohloupil.

A co že se to o prázdninách ve škole vlastně dělo?

Ve čtvrtek 9.4. nás navštívili naši kamarádi ze ZŠ U Roháčových kasáren ve Vršovicích a přivezli nám ukázat novou hru, která se jmenuje „šprtec“. Jde vlastně o „stolní hokej“, který se hraje na speciální dřevěné desce se speciálními „hráči“ a „hokejkami“. Úkolem je během jedné hry, která trvá 6 minut, porazit soupeře (trefit co nejčastěji soupeřovu bránu). Děti i dospěláky tato hra okamžitě zaujala, a tak jsme měli možnost uspořádat hned první miniturnaj u nás ve škole. Hra se nám zalíbila natolik, že během brzké doby, snad,  zakoupíme „špretc“ i k nám do školy a do školního klubu.

Koho nebavilo „šprat“ mohl si zajít do „kreativní dílny“, kde pod vedením naší lektorky Katky Duškové vznikaly panenky z lýka, ale také vlastnoručně upletené pomlázky.

 

Pátek byl ve znamení výletu, tentokrát za slunečného počasí do centra Prahy přímo ke Karlovu mostu. Navštívili jsme Muzeum Karlova mostu a také jsme měli možnost svézt se na krásné dřevěné lodi „pražskými Benátkami“ po Vltavě. Jak prohlídka muzea, tak plavba na lodi, se nám moc líbila. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí o historii mostu, ale také jsme měli možnost podívat se z „vody“ na místa, kam bychom se asi jinak nedostali... Třeba na Kampu. Víte jak hluboká je Vltava u mlýnského kola na Čertovce? A kde najdete v Praze nejužší uličku, kam se vejde jenom jeden chodec a  proto se tam musí chodit na semafor?

Další prázdninový program plánujeme na začátku a na konci letních prázdnin, bližší informace se včas dozvíte...

 

Fotografie z akce najdete na adrese:

https://kckruh.rajce.idnes.cz/

Jednotlivá alba jsou přístupná pod uživatelským jménem a heslem, pokud máte zájem o přístup, napiště si, prosím, o tyto údaje na e-mailovou adresu laznickova@hostynska.cz.

 

  

 

 

—————

Zpět