"... s očekáváním přijďte, s dobrým pocitem odejděte"


Zahradní slavnost 2009

06.06.2009 13:06

 

Zahradní slavnost 2009

2. června 2009

 

 

V úterý 2. června odpoledne ožilo školní hřiště v ZŠ Hostýnská. A to opravdu netradičně. Díky podpoře Nadace VIA (www.nadacevia.cz)  jsme uspořádali historicky první (a já doufám, že ne poslední) „Zahradní slavnost“. Od 15 do 19 hodin byl připraven program nejen pro děti, ale i pro dospělé. Děti se mohly těšit na svoji oblíbenou dvojici zpěváků a kamarádů – na Vandu a Standu (www.vandaastanda.cz) a na šermíře. Pro odrostlejší diváky bylo připraveno vystoupení folkové skupiny „Hluboké nedorozumění“www.folktime.cz/hn).

    

Kromě zábavy proběhla i soutěž o nejlepší koláč. Celkem devět kuchařek (zúčastnily se tentokrát pouze dámy) přineslo do soutěže svůj oblíbený koláč. Sešly se bábovky, ovocné řezy, tvarohové řezy, mufiny, slaný koláč... zkrátka bylo z čeho vybírat. Koláče se prodávaly za cenu 10 Kč/porci, celkem jsme vybrali cca 800 Kč. Tato částka bude věnována na koupi nové stavebnice pro děti do dětského koutku v našem centru. Hlavní cenu získala Lenka Choutková za své tvarohovo-makové řezy. Recept najdete ke stažení zde. Hlavní cenou pro vítězku byla masáž zdarma, doufám, že si ji Lenka užije :-). A ostatní máte motivaci k účasti na další dobročinné soutěži, počítáme s tím, že se uskuteční již na podzim v rámci „Divadelního festivalu“.

 

Počasí nám přálo, i přesto, že jiné dny je zima a prší, zkrátka jsme měli opravdu štěstí a asi nám někdo „nahoře“ přál, abychom si všichni užili krásné odpoledne.

 

Poděkování patří sponzoru akce – Nadaci VIA, ale i všem rodičům a dobrovolníkům, kteří přišli a pomohli (služby u vstupu, občerstvení, zajištění dozoru dětí apod.). Děkujeme i panu Šejvlovi a Nové Trojce o.s. za zapůjčení stanů (díky nim totiž nepršelo), a také učinkujícím.

Takže, za rok na viděnou!

      

 

 

—————

Zpět